Hoefbevangenheid : begrijpen, genezen, voorkomen

hoefbevangenheid hoefbevangen boek remco sikkel ppid cushing HBH HB IR ID EMS

Dit boek geeft een volledig, correct en actueel overzicht van de theorieën, diagnostische en behandelmethoden en preventieve maatregelen met betrekking tot hoefbevangenheid. De nieuwste wetenschappelijke inzichten over suikers, hormonen, medicijnen, onderliggende ziekten (zoals PPID en EMS), behandelmethoden, gifstoffen en stress worden allemaal uitgebreid besproken. Hetzelfde geldt voor het niet te overschatten belang van goede, natuurlijke voeding, huisvesting, beweging en hoefverzorging.

Je paard gezond krijgen en houden

Na het lezen van dit boek weet je in detail wat er in en om het paardenlichaam gebeurt, voor en tijdens de hoefbevangenheid. Nog belangrijker is dat je weet hoe je hoefbevangenheid en de onderliggende problemen kunt aanpakken. Je paard, pony of ezel weer gezond krijgen en houden, dát is waar het om draait. Dit boek gaat je daarbij helpen.

En dit staat er ook in

Je kunt onder andere lezen over adipokines, grassoorten, catabolisme, endotheline-1, neuropathische pijn en winterbevangenheid. Maar ook over behandel­methoden met maden en bloedzuigers, over stamceltherapie en bloedsuikerverlagende medicijnen en planten. We behandelen de belangrijkste vitaminen, mineralen en aminozuren. Hoefschoenen krijgen uitgebreid de aandacht die ze verdienen. De ezels kunnen tevreden zijn; er is een heel hoofdstuk aan hen gewijd.

Breng de situatie van je paard goed in beeld

Het boek bevat natuurlijk een uitgebreide verklarende woordenlijst, een overzicht van alle planten en bomen die op een of andere manier een rol spelen in het kader van hoefbevangenheid en een vragenlijst die je samen met je hoefverzorger kunt invullen om een zo compleet en objectief mogelijk beeld te krijgen van hoe het ervoor staat met je paard.  

Prachtig uitgegeven

334 prachtige fullcolour pagina’s, 300 afbeeldingen en illustraties, verkrijgbaar in zowel hardcover als softcover. 

Hét boek over hoefbevangenheid. 334 pagina’s met toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde kennis, inzichten en adviezen die jou en je paard enorm gaan helpen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.