Algemeen

Hoefbevangenheid : Tweede, geheel herziene en uitgebreide druk 2018

De tweede, geheel herziene en uitgebreide druk van ‘Hoefbevangenheid : begrijpen, genezen, voorkomen’ is uit.

De opzet van dit boek is om een zo volledig, correct en actueel mogelijk overzicht te geven van de huidige theorieën, diagnostische en behandelmethoden en preventieve maatregelen met betrekking tot hoefbevangenheid. De nieuwste wetenschappelijke bevindingen met betrekking tot suikers, hormonen, medicijnen, onderliggende ziekten (zoals PPID), behandelmethoden, gifstoffen en stress worden allemaal uitgebreid besproken. Hetzelfde geldt voor het cruciale belang van goede, natuurlijke voeding, huisvesting, beweging en correcte hoefverzorging. Na het bestuderen van dit boek weet je in detail wat er in en om het paardenlichaam gebeurt, voor en tijdens de hoefbevangenheid. Nog belangrijker is dat je weet hoe je hoefbevangenheid en de onderliggende kwalen kunt aanpakken. Je paard, pony of ezel weer gezond krijgen en houden, dát is waar het uiteindelijk om draait. Dit boek helpt je daarbij.

Je kunt onder andere lezen over adipokines, C3 en C4 grassen, catabolisme, endotheline-1, neuropathische pijn en winterbevangenheid. Maar ook over behandel­methoden met maden en bloedzuigers, over stamceltherapie en bloedsuikerverlagende medicijnen en planten. We behandelen de belangrijkste vitaminen, mineralen en aminozuren. Hoefschoenen krijgen uitgebreid de aandacht die ze verdienen. De ezels kunnen tevreden zijn; er is een heel hoofdstuk aan hen gewijd.

Het boek bevat een uitgebreide verklarende woordenlijst, een overzicht van alle planten en bomen die op een of andere manier een rol spelen in het kader van hoefbevangenheid en een vragenlijst die je samen met je hoefverzorger kunt invullen om een zo compleet en objectief mogelijk beeld te krijgen van hoe het ervoor staat met je paard.  

334 prachtige fullcolour pagina’s, 300 afbeeldingen en illustraties, verkrijgbaar in zowel hardcover als softcover. 

‘Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen’ is een absolute must-have voor iedereen die werkt met of zorgt voor een hoefbevangen paard, pony of ezel.

Onder andere mijn drie favoriete webshops verkopen het boek. Het is eveneens verkrijgbaar bij BOL.com

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.