Een hoedje voor pony ‘Stapper’. Lees zijn succesverhaal.

hoe oud wordt een paard met hoefbevangenheid hoefbevangen behandeling Hoe lang duurt het voordat hoefbevangenheid over is? herstel inslapen euthanasie gekanteld hoefbeen behandeling

Regelmatig krijg ik berichtjes van paardeneigenaren die zo blij zijn dat het nu zo goed gaat met hun paard. Toen de dierenarts zei dat ze het paard maar het beste konden laten inslapen, hebben deze mensen juist doorgezet. Ze zijn op zoek gegaan naar de oorzaak en hebben er alles aan gedaan om die weg te nemen. Zij kennen nu het antwoord op de vraag ‘Kan een paard volledig herstellen van hoefbevangenheid?’

Inslapen? Oplossingen zoeken!

Ze hebben oplossingen gezocht. Ze zijn anders gaan voeren, hooi gaan weken en supplementen gaan geven. Ze hebben een ‘paddock paradise’ aangelegd of flink geïnvesteerd in hoefschoenen. Ze zijn gaan zoeken naar een goede hoefverzorger, een hoefschoenpasser, een moderne dierenarts, een voedingsdeskundige of een fytotherapeut. Soms deden ze dit alles terwijl de hele omgeving ze voor gek verklaarde.

Van nul naar honderd in één jaar

Een tijdje terug kreeg ik bericht over een pony die precies een jaar na een euthanasie-advies, weer 100% goed is. Zijn eigenaresse Stephana vierde dit met slingers en feesthoedjes… op haar pony Stapper!

hoe lang duurt het voordat hoefbevangenheid over is? wat te doen tegen hoefbevangenheid?kan een gekanteld hoefbeen nog genezen? Is hoefbevangenheid spoed?
Stapper toen: wachtend op de dierenarts. Snel ademend, neusgaten opgetrokken, pijnlijke blik in zijn ogen.

Iedereen een hoedje

Ik vind dat elke paardeneigenaar die zich elke dag keihard inzet voor zijn of haar zieke paard zo’n hoedje verdient. Jullie zijn het die echt het verschil maken. Elk paard dat jullie er doorheen trekken is een waanzinnig succes. En de dierenartsen, hoefverzorgers, voedingsdeskundigen, boekenschrijvers (😉), fb-moderatoren, stalgenoten en wie al niet meer, steunen jullie daar graag bij. Dus Stephana en al die anderen: bedankt en zet hem op. Namens en voor jullie paarden, pony’s en ezels.

paardeneigenaar ontschoening paard bevangen gekanteld hoefbeen behandeling hoefbeentje gevoelige hoeven wat te doen hoefbeen door zool inslapen hoefbevangenheid genezen
Een feesthoedje voor alle doorzetters
(foto: Julia Larson)

Dit zei Stephana

“Een jaar geleden raakte Stapper zwaar hoefbevangen. Advies was inslapen. Was ik het niet mee eens en ik ben voor een second opinion naar een andere arts gegaan. Daar hebben ze hem geweldig door de acute fase heen geloodst. Na vijf dagen stond hij alweer te stuiteren en dat met een behoorlijke hoefbeenkanteling“.

Nadien heb ik het boek van Remco Sikkel aangeschaft en door dat boek ben ik erachter gekomen waardoor Stapper hoefbevangen geraakt is. Ik heb dat grondig kunnen aanpakken en zijn hele management is omgegooid naar de voor hem ideale omstandigheden. Hij heeft nadat hij bevangen raakte geen terugval gehad. Afgelopen dinsdag is de laatste groeiring er met bekappen afgegaan. We zijn een jaar verder, de hoef heeft zich kunnen herstellen en we rijden zelfs weer in het bos en hebben één keer per maand les! Dat was voor ons toch wel een feestje (met 1 appeltje) waard!!!! Remco, bij deze nog eens… bedankt voor het schrijven van het boek! Daardoor heb ik Stappers leven kunnen redden!!

Ontschoening hoe weet je of je paard hoefbevangen is? Is hoefbevangen gevaarlijk? dierenarts bevangen kan een paard volledig herstellen van hoefbevangenheid?
Stappers voet in het verband in de strijd tegen een zoolbreuk
Stapper nu: 27,5 jaar oud, vrolijk, gezond en pijnvrij

Welk boek is dat?

Het boek waar Stephana het over heeft, heet ‘Hoefbevangenheid : begrijpen, genezen, voorkomen’. Het staat vol met toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde kennis, inzichten en adviezen die jou en je paard gaan helpen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.